Nešić: RS ugrožava njena vlast, a ne neko spolja

nesic
Dodik još jedan dan potrošio kao predsjednik SNSD umjesto da bude srpski član Predsjedništva BiH, kaže Nešić

Na konferenciji za novinare Milorada Dodika i Petra Đokića građani RS još jednom su mogli da se učvrste u razloge za promjene, smatra predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

- Umjesto prihvatanja odgovornosti za probleme koji su očigledni, dobili smo optužbe Petra Đokića da neko spolja pokušava rasturiti stabilnost RS dovodeći je u ravan sa koalicionim odnosima. Stabilnost RS ne mjeri jačinom smješka koji ima na slikama sa Dodikom, niti se mjeri rastom broja funkcija na period od godinu dana koliko im je ostalo. Stabilnost RS mjeri se njenim međunarodnim ugledom ili cijenom vakcina. I stvar je jasna, duplo je nestabilnija i skuplja za njen narod i to nije krivica nikoga spolja nego vas – istakao je Nešić.

Dodikove prognoze

Dodao je da Dodik još jedan dan potrošio kao predsjednik SNSD umjesto da bude srpski član Predsjedništva BiH.

- Predsjednik SNSD ima pravo na svoje brige, ima pravo i na svoje zablude, teške riječi i podjele. Član Predsjedništva BiH ako voli svoj narod ne bi smio da ga dijeli. Od predsjednika SNSD još jednom sam mogao čuti najnoviju prognozu o kraju DNS. Nažalost po SNSD, predsjednik te stranke nije u pravu i sada ga već demantuju vrijeme i činjenice - kazao je Nešić.

Podsjetio je Dodika da je, kada je DNS donio odluku o izlasku iz koalicije, rekao kako nemamo pojma kakvo nam je stanje u partiji, da će se raspasti i da će mene svi napustiti.

Žele promjene

- Danas, kada nismo razbijeni ucjenama, novcem i pretnjama priviđaju mu se neke apanaže. Jedina apanaža koju DNS ima i koja raste iz dana u dan je narod. Narod koji želi promjene, koji je kada ste rekli da nas neće biti nas je stavio na treće mjesto po snazi i narod sa kojim smo svakoga dana da bi jednom bili prvi i zato što bez DNS-a promjena nema – naglasio je Nešić.

Izvor: