Nezavisni blok Cazin političarima: Solidarišite se sa narodom i izdvojite makar jednu platu za ugrožene

Mj

Gradski odbor Nezavisnog bloka Cazin na svojoj zadnjoj sjednici je razmatrao ekonomske prilike u Cazinu i državi Bosni i Hercegovini.
 

Iako nismo dio vlasti na višim nivoima u BiH, svakodnevno se trudimo tražeći i predlažući rješenja kako bar malo pomoći ovom osiromašenom i napaćenom narodu, objavili su iz ove stranke.


Uzimajući u obzir enormno visoka primanja bh. političara ovim putem pozivamo političare na svim nivoima vlasti u BiH koji primaju platu iz budžeta da se odreknu plate za februar i tim činom pokažu solidarnost sa građanima koji nisi dobili platu po nekoliko mjeseci ili su godinama nezaposleni. „Budući da su vaše plate više nego dovoljne za normalan život taj novac bi dobro došao kao pomoć velikom broju nezaposlenih u vidu jednokratne novčane pomoći ili bi se mogao usmjeriti u pomoć malim privrednicima čije je poslovanje ugroženo Covid-krizom, ali i vašim (ne)radom“, poručio je vladajućima Haris Japić iz Bloka mladih NB Cazin.


U saopćenju se još kaže i kako većina vladajućih političara već 25 godina radi isključivo za sebe i svoje lične interese i kako bi se mogli udostojiti da bar jedan mjesec i rade za narod. „Vi ste zaboravili šta je to narod, to su oni ljudi koji vas godinama plaćaju za nerad. Ipak, nismo vas htjeli previše opteretiti  pa smo izabrali najkraći mjesec u godini, da vam bude lakše. Pustite obećanja i učinite nešto konkretno za BiH i njene građane“, rekao je Japić.

Iz Nezavisnog bloka podsjećaju kako ova stranka svojim primjerom pokazuje da je moguće voditi konstruktivnu politiku i demostrirati društvenu odgovornost i solidarnost sa građanima. Naime, ova stranka je posebna jer još otkako je osnovana svi njeni izabrani zastupnici imaju obavezu svaki mjesec 20% od svojih primanja izdvajati za stipendiranje učenika i studenata.