Nezavisni blok Cazin: Tražimo hitnu reakciju sanitarne inspekcije o kvaliteti vode koja se isporučuje građanima Cazina

asd
Povodom informacija koje je objavio naš portal, a tiču se kvalitete vode koju dobivaju mješani Gornje Lučke- Pećigrada, saopćenjem za javnost su se obratili iz Nezavisnog bloka Cazin. Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Gradski odbor Nezavisnog bloka Cazin izražava ogromnu zabrinutost informacijama koje su medijima dostavili mještani Gornje Lučke- Pećigrad, kojima se isporučuje voda koja je ispod svakog nivoa iskoristivosti, kako se može vidjeti na objavljenim fotografijama. 

Smatramo krajnje nedopustivim i neprihvatljivim da se ikome, na prostoru Grada Cazina i šire, isporučuje onakva voda i tražimo od gradonačelnika Cazina da se očituje i oglasi, kao i od sanitarne inspekcije da hitno utvrdi činjenično stanje i odgovornost nadležnih za ovu situaciju. 

Također, zahtjevamo da se javnost upozna sa tačnim iznosima ulaganja u vodovodnu infrastrukturu na području Grada Cazina u zadnjih 20 godina: Koliko je sredstava uloženo, iz kojih izvora i zašto građani Cazina plaćaju jednu od najskupljih voda u okolini i regiji, a zauzvrat neki dobivaju potpuno neupotrebljivu i nepitku vodu, kao što je ovaj slučaj u Gornjoj Lučkoj- Pećigradu. A, kako smo upoznati, ovo nije jedini primjer ovakvog lošeg stanja i neupotrebljive vode koja se isporučuje građanima na prostoru Grada Cazina.

Očitovanje gradonačelnika i reakciju sanitarne inspekcije očekujemo hitno, a također i u najskorijem roku precizne informacije o dosadašnjim ulaganjima u vodosnadbijevanje. 

Naši građani, koji plaćaju svoje obaveze, imaju pravo na punu transparentnost i potpune informacije kako se i gdje troši njihov novac.

Ukoliko navedeni hitno ne odgovore i ne reaguju, obratićemo se višim instancama, od USK, do FBiH i nivoa BiH, od kojih ćemo tražiti zaštitu za naš narod koji ima pravo na zdravlje, zdravu i pitku vodu.”- naveli su u saopćenju iz Nezavisnog bloka Cazin.