Nezavisni blok obilježio Dan šehida u Cazinu

asd
Danas je širom BiH obilježen Dan šehida. U Cazinu su delegacije- gradski, kantonalni i predstavnici sa viših nivoa polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na spomen obilježju obilježili ovaj dan.

Predsjednik Nezavisnog bloka, Senad Šepić, koji je predvodio delegaciju ove stranke, poručio je u Cazinu: “Najbolje sinove, šehide i heroje koji su uložili živote za odbranu Bosne i Hercegovine nikada nećemo zaboraviti. 

Pamtićemo našu prošlost, učićemo djecu o njoj, ali nećemo živjeti u prošlosti. Bićemo okrenuti budućnosti, radi svih onih koji su se borili za BiH i njihove djece. 

Borićemo se da izgradimo institucije i državu koja će ljudima i posebno mladima u našoj zemlji osigurati stabilnost i perspektivu u kojoj će moći ostajati i graditi svoje porodice i budućnost. To je naš dug prema svima koji su živote dali za svoju domovinu i uvjeren sam da nove generacije, školovani mladi ljudi, mogu i hoće izgraditi evropsku državu u BiH i umjesto da odlaze masovno u Evropu, dovešće te standarde i EU u BiH. To je politika koju zagovaram i vjerujem da će u narednom periodu imati sve više razumijevanja i podrške u BiH.”