Nezavisni blok pozvao opoziciju na zajedničko djelovanje: Nije Sarajevo jedino važno

sepic
Nezavisni blok je pozdravio napore NS-a, NBHL-a, NiP-a i SDP-a oko postizanja dogovora za zajedničke kandidate u sarajevskim opštinama, ali je ponovo naglasio potrebu dogovora izvan Sarajeva.

 

U okviru tih pregovora, kako su saopćili, Nezavisni blok se nije nametao, premda su očekivali da će se programsko okupljanje opozicije desiti prije raspodjele načelničkih mjesta.

“Kao što smo i ranije činili i ovaj put pozivamo opozicione stranke, da otvorimo proces šireg dogovora, koji se neće bazirati samo na četiri funkcije u Sarajevu, već na programu kako unaprijediti svaku lokalnu zajednicu širom zemlje, te pobuditi alternative, ne samo u takozvanom 'najvažnijem' Centru, već od Une od Drine, gdje god progresivne snage imaju šansu za pobjedu", izjavio je Senad Sepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Krajnje je vrijeme, kaže, da odgovorne snage pokažu kapacitet da mogu razumjeti i posmatrati cijelu Bosnu i Hercegovinu jednako i da napokon preuzmu ukupnu odgovornost za sve građane ove zemlje, a ne samo za pojedine njene dijelove.

"Naš zajednički cilj ostaje isti – zbaciti ovu lošu korumpiranu vlast i donijeti narodu promjene", izjavio je Šepić.