Nezavisni blok traži dodjelu najvišeg priznanja Grada Bihaća i finansijsku podršku za Azru Dedić

Nezavisni blok će Azru pomoći i iz svog Fonda solidarnosti

Cazin.net je u posjedu inicijative Nezavisnog bloka za dodjelu najvišeg priznanja Grada Bihaća za izuzetne doprinose i afirmaciju, hrabroj Azri Dedić, prvakinji Evrope u džudu, koja je na najljepši način promovisala Grad Bihać ali i cijelu BiH.

U tekstu inicijative iz Nezavisnog bloka navode:

 „Naša bišćanka Dedić Azra, članica Judo kuba “Una”, na Evropskom prvenstvu ID u džudu održanom u Kelnu osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 70 kilograma.

Treba naglasiti da je ista prva osoba sa Downovim sindromom u Bosni i Hercegovini stekla majstorko zvanje u bilo kojoj borilačkoj vještini.

Također Vas pozivamo da finansijski nagradite Azru Dedić za njen trud i rezultate, te da se hitno donese odluka za finansijsku podršku ove hrabre djevojke, jer njen uspjeh i rezultat su najbolji parametar vrijednosti našeg sporta i mogu biti inspiracija za mnoge mlade sportiste širom naše države.

Potrebno je napomenuti da će Nezavisni blok iz sredstava Fonda solidarnosti ove stranke, putem koje se stipendiraju učenici, studenti i mladi talenti, osigurati godišnju sportsku stipendiju za mladu Azru Dedić.

Vjerujemo da će te prihvatiti i podržati ovaj prijedlog, koji predstavlja najljepšu priču koja dolazi iz ovog Grada u 2019.godini.

Azra Dedić je istinski heroj i ponos Bihaća, ali i cijele BiH, stoji u tekstu inicijative Nezavisnog bloka.