Nezavisni blok u januaru tražio sredstva za košarkašice- vladajući to glat odbili

dsa
Najljepšu priču za BiH posljednjih dana pišu naše košarkaške Zmajice, koje su jučerašnjom pobjedom nad reprezentacijom Hrvatske osigurale četvrtfinale Evropskog prvenstva u kojem će igrati protiv Francuske.

U isto vrijeme u BiH juče je veliki broj političkih lidera vladajućih stranaka saopćenjima i izjavama čestitao i ‘podržao’ naše najbolje košarkšice. I Komšić i Izetbegović i Radončić koji su vlast i čiji premijeri i ministri sjede u vladama nikakvu konkretnu podršku ovoj reprezenataciji nisu pružili, a sad su pohitali da se ‘zakače’ na njihove rezultate.

S druge strane, s pravom podsjećaju neki od zastupnika koji su još početkom godine, kad se usvajao budžet prepoznali vrijednost naše ženske košarkaške reprezentacije i tražili sredstva u budžetu za te namjene, na način da se smanje davanja za putne troškove (bila korona i prirodno se manje putovalo) i osigurati iznos za najbolje košarkašice.

Vladajući su to glat odbili.

123456

 

Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH je u svome komentaru danas napisao: “U januaru sam uputio amandman na budžet Federacije 2021. kojim tražim veća sredstva za državne reprezentacije, a naročito za žensku košarkašku reprezentaciju.

Vladajuća većina ga je nažalost odbila.

Tražio sam da ta sredstva budu usmjerena sa putnih troškova, ali Vlada voli da se voza i da nas voza.

Nije dovoljno čestitati i ogrtati se tuđim uspjehom, treba nešto i uraditi...”- napisao je zastupnik NB-a Amer Obradović.