Nezavisni blok zbog sigurnosti otkazuje sva okupljanja, pozivaju i druge da učine isto

nb
Stranka Nezavisni blok u kratkom saopćenju izražava zabrinutost naglim porastom broja potvrđenih slučajeva osoba zaraženih virusom COVID-19 i ističe kako ima razloga vjerovati kako je to dobrim dijelom i rezultat povećane aktivnosti stranaka u kampanji za predstojeće lokalne izbore.

 

"Zbog toga pozivamo sve političke subjekte i kandidate da se striktno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera i da otkažu sva veća okupljanja, baš onako kako će to učiniti i Nezavisni blok", izjavio je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Dodaje kako smatraju da brojni politički subjekti ne poštuju propisane mjere, te kako ih dodatno "brutalno krše".

"Svjedoci smo kako već imamo slučajeve zaraze proistekle iz predizbornih skupova. Takve stranke i kandidati pokazuju da im ni ljudski životi nisu preči od ostanka na vlasti. Za svoje ponašanje moraju i krivično odgovarati a već za dvadeset dana narod ima priliku da ih natjera da snose političku odgovornost", nastavlja.

Nezavisni blok naglašava da su sve dosadašnje aktivnosti u kampanji vodili sa maksimalnom brigom za zdravlje svojih aktivista i njihovih lokalnih zajednica.

"Do kraja kampanje nećemo održavati nijedan skup kojim bi se kršile propisane mjere i aktivnosti na terenu ćemo izvoditi u obliku šetnji i razgovora sa građanima pojedinačno ili u malim skupinama uz maske, dezinfekciju i distancu", zaključuju.