Nije film već realnost: Tokom putovanja otac zaboravio sina na proširenju

autoput
Jučer oko 8.50, u Policijskoj stanici Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje (Hrvatska), zaprimljena je dojava da je dijete ostavljeno na proširenju pored autoceste A3 u Slavonskom Brodu.

 

Policijski službenici su dolaskom na mjesto događaja potvrdili istinitost dojave. Utvrdili su da se radi o 17-godišnjaku (njemački državljanin), koji je ostao zaboravljen na proširenju.

Naime, automobilom njemačkih registracijskih oznaka je upravljao otac (u dobi od 51), dok se u vozilu nalazilo još dvoje članova porodice (majka i stariji brat koji su spavali).

Otac je izašao na proširenju i potom se vratio u automobil nastavivši vožnju u smjeru zapada te u tom trenutku nije znao da je izašao i tinejdžer.

Tinejdžer je ostavio mobitel u automobilu, a telefonske brojeve svojih članova porodice nije znao napamet. Policijski službenici su odmah s događajem upoznali ostale policijske radnje kako bi što brže pronašli porodicu. Također su pomogli tinejdžeru i prevezli istoga u policijsku stranicu, gdje su putem društvenih mreža stupili u kontakt s članovima porodice.

Nakon uspješne komunikacije policijskih službenika s ocem, koji je u blizini Lužana shvatio da nedostaje tinejdžer, porodica se vratila te oko 10.50 preuzela tinejdžera.