Nije sve u šoldima, ali: Turizam na području Grada Bihaća na dobrom putu i uz pokazatelje optimizma

bihać
Grad Bihać doživljava izniman procvat turizma kao ekonomske grane koja pokazuje sve bolje i pozitivnije trendove. Ovaj trend rasta donosi mnoge pozitivne promjene i prilike za lokalnu zajednicu. Zahvaljujući svojim prirodnim ljepotama, izuzetno bogatom kulturno-historijskom naslijeđu i gastronomskoj ponudi Bihać je ove godine premašio sva očekivanja po broju turista iz svih dijelova svijeta…

 

Otkako su putovanja postala ponovo izvediva opcija, Grad na Uni postao je destinacija za posjetioce iz različitih dijelova svijeta. Kombinacija bogate historije, prirodnih ljepota i kulture privlači turiste koji žele istražiti raznolikost koju Bihać nudi. O konačnim statističkim podacima rano je govoriti, kažu nam tako u Turističkoj zajednici Bihać. Problem predstavlja veliki broj neprijavljenih turista što je ovoga ljeta i predmet inspekcijskih nadzora.

Turizam stvara nova radna mjesta a veći broj turista doprinosi i veći priliv novca u gradsku blagajnu doprinoseći poboljšanju kvalitete života za lokalno stanovništvo. Ugostitelji su i više nego zadovoljni, kažu da je ova sezona premašila sva njihova očekivanja.

Razvoj cikloturizma u Bihaću pokazao se kao izuzetno dobar potez, promičući održivi i autentičan pristup putovanjima. S tim u vezi, za vikend nas očekuje velika ‘Grand Prix’ utrka. Uz pažljivo upravljanje i promociju održivog turizma, možemo osigurati da ovaj rast donese dugoročne koristi za našu zajednicu i okolinu. Po svemu sudeći Bihać je na dobrom putu.