Nikad viđeni snimci Sjeverne Koreje: Kim Jong-un je milostiv i voli nas više od naših roditelja

Home

Nikad viđeni snimci Sjeverne Koreje: Kim Jong-un je milostiv i voli nas više od naših roditelja


Uz tenzije koje su sasvim sigurno dosegle svoj vrhunac, Sjeverna Koreja povukla je posljednji potez prema kojem je sa američkim pasošem u njihovu zemlju gotovo nemoguće ući, ali je zato novinar CNN televizije uspio da dobije odobrenje i iz ove izuzetno zatvorene i svijetu nepoznate zemlje donio prizore i snimke koje prikazuju život stanovnika Sjeverne Koreje.

Novinari CNN Vil Riplej, Tim Švarc i Džastin Robertson posjetili su Sjevernu Koreju i tamo proveli 15 dana.  Iako su svih 15 dana bili pod nadzorom vladinih službenika, ipak su dobili priliku da vide i uđu u neke do ustanova u koje im je do sada pristup bio zabranjen..

Po povratku su napravili dokumentarni film koji prikazuje kako izgleda život u ovoj izuzetno tajnovitoj zemlji u kojoj su djeca od malih nogu odgajana da mrze Amerikance i Ameriku za koju kažu da je ‘zakleti neprijatelj koji želi da ih uništi i koji je spreman da ih napadne u svakom trenutku’.

I djeca i oni stariji, kada im je novinar priznao da je on Amerikanac, više nisu bili toliko opušteni u razgovoru s njim, a neki su odbili da dalje govore.

Djeca se uče kako moraju da gaje osjećaje prema naciji, domovini i njihovom vođi.

- On je milostiv i voli nas više od samih naših roditelja - rekao je jedan osmogodišnjak. 

 

(Izvor: Avaz)


 

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 17/09/2017 - 14:22

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top