Nisu pronađeni tragovi minsko – eskplozivne naprave u zgradi srednjih škola

.

“Nakon jutrošnje dojave o postavljenoj bombi u prostorijama Prve srednje škole dr. Husein Džanić u Velikoj Kladuši, službenici Policijske stanice Velika Kladuša evakuisali su učenike i osoblje škole, nakon čega je obavljen i kontradiverzioni pregled škole. KDZ pregledom nisu pronađeni tragovi postojanja minsko – eskplozivne naprave”- rekao nam je Adnan Beganović, portparol MUP – a Unsko – sanskog kantona.

Nakon završenog KDZ pregleda i utvrđivanja da u zgradi škola ne postoje tragovi minsko – ekspolozivnih sredstava niti nasilnog ulaska u prostorije škole, te da nema bojazni za sigurnost djece i osoblja, dežurni kantonalni tužilac dao je saglasnost da se nastava u drugoj smjeni u ovim školama ipak održi.

Podsjetimo, upozorenje o postavljenoj bombi stiglo je jutros sa e- maila izvjesnog Osmana Mulabdića na e-mail adresu Radija Velika Kladuša čiji su uposlenici obavijestili Policijsku stanicu Velika Kladuša. Po prijavi, službenici Policijske stanice Velika Kladuša izašli su na teren, evakuisali učenike te obavili KDZ pregled prostorija škole.