Nisvet Jusić - reakcija na podmetnje od strane SDA Bužim

jusic
Donosimo reakciju Nisveta Jusića, potpredsjednika Nezavisnog bloka i zastupnika u Skupštini USK na medijske napade od strane OO SDA Bužim:

 

  • Reakcija na medijske napade na zastupnika Nisveta Jusića od strane OO SDA Bužim

 

U povodu saopćenja OO SDA Bužim objavljene na stranačkom portalu buzimljani.ba, a u kojoj se iznosi niz neistina na moj račun, kao zastupnik, a i kao građanin općine Bužim imam potrebu na istu reagirati, a sve u cilju informisanja javnosti o navodima saopćenja.

Naime, u navedenom saopćenju, na način najgore političke propagande, već godinama svojstvene rukovodstvu lokalne SDA, izneseno je toliko neistina i izmišljotina, kojima bi pozavidio i sam Gebels. Pravi odgovor na sve navedeno značilo bi upasti u zamku „prljave baruštine i mentalnog mraka“ kojim već neko vrijeme nemoćno plovi vaš lokalni politički brod.
U smislu zlonamjernog prozivanja za odsustvo brige i interesa za razvoj općine Bužim, rukovodstvo SDA i sve one koji se kriju iza navedenog saopćenja pitam:

1. Da li je rad protiv interesa općine Bužim lobiranje i implementacija (zajedno sa drugim zastupnicima iz Bužima) 2,3 miliona KM na regionalnu cestu Brigovi-Cazin? Da li će nova sredstva u 2020. godini od oko 1 milon KM za nove radove na navedenoj dionici u ovoj godini od vas ponovo biti okarakterisani kao odsustvo interesa? (još pamtimo vaše krpanje rupa po toj cesti)

2. Da li je rad protiv interesa općine Bužim, obezbjeđenih i prije tri mjeseca na račun općine Bužim uplaćenih 320.000 KM namjenskih sredstava za projekte na lokalnom nivou, za koje Općinski načelnik još nije započeo proceduru kako bi sredstva bila potrošena i pravdana?

3. Da li je rad protiv interesa općine Bužim obezbjeđenih 600.000 KM za izgradnju policijske stanice u Bužimu? Trebam li vas podsjećati i kako su sredstva za kupovinu zemljišta obezbjeđena?

4. Da li je rad protiv interesa općine Bužim izgraditi novi školski objekat na Bućevcima, u čijoj realizaciji vas, usput kazano nema ni u priči?! Svaka marka obezbjeđena je iz Budžeta USK, a zadnji lot u iznosu od skoro 100.000 KM plaćen prije nekoliko dana.

5. Da li je rad protiv interesa općine Bužim obezbjediti sredstava za sanaciju kvara u vodovodu Pivnice (30.000 KM), kao i za regulaciju Bužimnice (50.000 KM), opet sa nivoa USK.

6. Da li je rad protiv interesa općine Bužim u Budžetu USK za 2020. godinu obezbjeđenih 100.000 KM za JKP „KOMB“ Bužim, a u cilju prevazilaženja krize oko problema u vodosnabdjevanju građana općine Bužim?

7. Da li je rad protiv interesa općine Bužim to što je Vlada USK interventno obezbjedila 70.000 KM za saniranje požarom oštećene škole u Čavi?;

8. Da li je protiv interesa općine Bužim to što je planirano Budžetom USK za projekte na lokalnom nivou skoro 1.000 000 KM?

9. Da li je protiv interesa općine Bužim to što smo platili sve materijalne troškove i obezbjedili sredstva za rad naših škola, a dugove ostavili vi?

10. Da li je rad protiv interesa općine Bužim interventno prebačenih 20.000 KM za potrebe Kriznog štaba Bužim, a u cilju prevazilaženja problema oko korona virusa?

11. Da li je protiv interesa općine Bužim iz Budžeta USK implementirati više projekata u manjim iznosima cca 60.000 KM?

12. Da li je protiv interesa općine Bužim za naš Dom zdravlja obezbjediti 100.000 KM?

13. Treba li vam još?

Sve navedeno je itekako u interesu građana Bužima i to su zasluge svih članova parlamentarne većine i Vlade USK.

Uzmite digitron i sabirajte gospodo iz SDA, za cijelog prošlog mandata vaše vlasti (koju ste zajedno sa Laburistima obnašali) nije ni približno ovoliko investirano u naš Bužim. I da vas podsjetim, Budžet USK za 2020. godinu podržali su svi zastupnici iz Bužima (zaboravili ste da pored Agana i Nisveta i kolega Zikrija podrža budžet). Recite građanima istinu, vlast vam fali i sve ćete uraditi da dođete do nje.

A kad su u pitanju prozivke za vama drage partnere iz Laburističke stranke Fikreta Abdića, samo ću vas podsjetiti na još uvijek frišku tabelu, na kojoj se sve vidi ko je to ustvari na strani prezimena Abdić. To je aksiom poput onog da Sunce izlazi sa istoka. Sapienti sat!

A to što ste vi skloni živjeti u svijetu nekih samo vama znanih „političkih fetvi“, kojima se za ispravno i patriotsko djelo proglašava samo ono što kaže kancelarija na drugom spratu pošte pa makar to i bio slučaj da se romantični zagrljaj sa Fikretovom kćerkom pripisuje drugima, to su zablude koje ne mogu niti sam pozvan kod vas liječiti i otklanjati. One kojima takve poruke šaljete godinama ste zloupotrebljavali i plaćali njihovu vijernost svake druge (parne) godine. To je tema za sebe…

Kako god dobro želim građanima svog Bužima isto smatram da zaslužuju i građani ostalih lokalnih zajednica u USK. Onaj ko voli svoje poštuje druge!
Na kraju, ako usljed odsustva kreativnosti i vizije te nedovoljnog rada, ne uspijevate odgovoriti gorućim problemima ove lokalne zajednice, pa iz jedne greške upadate u drugu, ne upirite prst u druge, jer vam u tom slučaju tri prsta ostadoše uperena protiv vas. Ne vrijeđajte druge, jer je to nečasno i ispod razine moralnih i civilizacijskih normi i ne iznosite neistine, jer su neke činjenice preočigledne, a građani Bužima, hvala Bogu, pametni i razboriti.

Prestanite potcjenjivati ovaj čestiti narod.

 

P.S. Dragi sugrađani, žao mi je u ovom teškom vremenu pandemije COVID-19 što sam se morao oglasiti jer imamo i previše briga, ali na konstrukcije i objede ne može se ostati nijem.

 

S poštovanjem,
Nisvet Jusić