Njegova karijera se niže godinama, a njegov uspjeh to i govori

Aleksa
Pozdrav, ja sam Aleksa Trkulja, imam 21 godinu i živim u Banjaluci od rođenja. Trenutno studiram na Akademiji umjetnosti, a pored školovanja već par godina se bavim i fotografijom.

Fotografišem profesionalno negdje od drugog razreda srednje škole, dok sam do tada pravio amaterske fotke mobilnim telefonom i kompaktim aparatima.
Najveća podrška na samom početku su prije svega bili roditelji, ali naravno i sestra kao i svi prijatelji sa kojima sam bio baš blizak tada.
 

Image
asdwa

Prvi početni koraci u snimanju su uglavnom bili ti da sam bio pomoćnik na raznim setovima i "bts" fotograf. Tada mi se to sve svidjelo oko kamere pa sam negdje imao i viziju da ću se možda više tim baviti nego fotografisanjem samo.
 

Image
sdwaga

Od kad studiram na Akademiji definitivno je da sam se popravio na polju snimanja, iako sam prije iste radio veoma kvalitetne video zapise i kratkometražne filmove.
Što se tiče fotografije radim sa Canon-om 6D i on zadovoljava sve moje zahtjeve, a što se tiče snimanja koristim Blackmagic
 

Image
asdoaw

Koja se pokazala kao super entry-level kamera u svijetu profesionalnog snimanja
Pa za sada imam želju definitivno da se bavim ovim poslom.

Nekako sam shvatio da je to moj životni poziv jer dok snimam ili fotografišem nemam želju da to što radim što prije završim nego naprotiv, trudim se da ispadne što bolje.
 

Image
dwjoa

Iskreno, prestao sam se emotivno vezati za svoje radove, jer kada sam to prije uradio svaki negativan komentar ili sugestija mi je jako smetala i mislio sam da sam jedino ja u pravu.

Kada sam to promjenio nekako sam svoj stil prilagodio publici koja me prati i zajedno se gradim kroz njihove komentare i sugestije.
 

Image
ljdap

Ovim putem pozdravljam Cazin.net pratioce i administraciju.


Izjavio je Aleksa Trkulja za Cazin.net.