Njemačka: 8-godišnju djevojčicu navodno zatočenu držali u kući gotovo cijeli njen život

policija
Njemački mediji donose priču o osmogodišnjoj djevojčici koja je bila držana u kući u Njemačkoj gotovo cijeli život. Ured javnog tužitelja u Siegenu u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija istražuje djetetovu majku i baku i djeda, rekao je jučer glasnogovornik. Pretpostavlja se da su onemogućavali djevojčicu da “sudjeluje u životu” – pa nije smjela ići u vrtić, školu niti se igrati s drugom djecom.

 

Djevojčica je navodno gotovo sedam godina živjela u kući bake i djeda u gradu Attendornu, koji ima oko 25.000 stanovnika, a da iz nje nije smjela izaći. Prema državnom tužiteljstvu, majka je jednom prilikom rekla uredu za mlade da se ona i njezino dijete sele u Italiju. No, iz ureda za mlade tada su dobili informaciju da djeteta uopće nema. Talijanske vlasti tada su potvrdile da vjerojatno nikada nisu bili ondje.

Stoga su Ured za mladež i policija u rujnu uputili službenike prema obitelji.

Morali smo ući sa sudskim nalogom – rekla je nadležna viša državna tužiteljica. Službenici su rekli da ih je dijete tada dočekalo na stepenicama.

Pozadina je još nejasna. Prema tvrdnjama istražitelja, majka i baka i djed drže se prava na šutnju. Djevojčica je sada u udomiteljskoj obitelji. Trenutno nema dokaza o fizičkom zlostavljanju ili pothranjenosti.

Foto: Polizei Deutschland Ilustracija