fbpx Njemačka donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu 75.000 eura

Njemačka donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu 75.000 eura

Home

Njemačka donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu 75.000 eura

Na sastanku je razgovarano o nastavku podrške SR Njemačke koja je GPBiH do sada donirala opremu u vrijednosti od oko devet miliona maraka

U Glavnom uredu Granične policije BiH u srijedu je upriličena primopredaja donacije specijalističke opreme Saveznog ministarstva za unutrašnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke Graničnoj policiji BiH.

Rukovodstvo GPBiH na čelu s direktorom Zoranom Galićem primilo je ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Margret Uebber, kojoj je ovo ujedno i prvi posjet policijskoj agenciji na državnom nivou - Fokus.ba.

Direktor Galić i Uebber potpisali su sporazume o donaciji pet GPS uređaja, 55 mobilnih čitača šasija i zaštitne opreme za policijske službenike ukupne vrijednosti 75.000 eura.

Na sastanku je razgovarano o nastavku podrške SR Njemačke koja je GPBiH do sada donirala opremu u vrijednosti od oko devet miliona maraka i organizirala veliki broj obuka za službenike bh. policijske agencije.

Inače, u 2018. godini i u prvih devet mjeseci 2019. godine realizirane su brojne aktivnosti uz podršku Vlade SR Njemačke u cilju operativnog jačanja agencije, a samim tim povećanja opće i sigurnosti na granici, u graničnom pojasu i na aerodromima u BiH, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Objavio: Wed, 11/09/2019 - 17:56

Povezane vijesti

Back to top