Njemačka vlada razmišlja o mogućem olakšavanju mjera i zabranama ulaska

.
S prvim pokazateljima da krivulja novoinficiranih u Njemačkoj lagano pada, počelo se razgovarati i o postupnom ublažavanju mjera. Njemačka se već dugo nalazi u lockdownu, a kancelarka Merkel je nagovijestila da bi ovakva situacija mogla potrajati sve do Uskrsa. No, prema pisanju De Spiegela, njemačka savezna vlada razmišlja o mogućem postupnom ublažavanju nekih mjera lockdowna.

Međutim u vladi su i dalje oprezni s mogućim ublažavanjem mjera, a sigurno je i da će se ublažavanje mjera dogoditi u nekoliko koraka. I dalje postoje neslaganja oko toga kako će teći ublažavanje mjera i hoće li se Njemačka odlučiti na jedinstven pristup u ublažavanju mjera ili će savezne države ipak imati malo više autonomije. Naravno, ovisno o epidemiološkim slikama.

 

Premijerka Falačkog Porajnja Malu Dreyer (SPD) pozvala je na jedinstvena pravila za ublažavanje mjera u borbi protov korone ističući kako je jako važno uvesti jedinstvena pravila i obrasce koje treba slijediti kada brojke padaju.

 

Prema pisanju Der Spiegela njemačka vlada razmišlja i o uvođenju zabrana ulaska u Njemačku iz zemalja s velikim širenjem mutiranih sojeva koronavirusa, primjerice iz Južne Afrike. Neki članovi vlade smatraju i da bi Njemačka trebala ponovno uspostaviti strože kontrole te na svojim granicama uvesti brze testove na korona virus.

 

I njemačke medije zaokuplja tema cjepiva protiv korona virusa. Sada je već izvjesno da će očekivane količine isporuka kasniti tjednima, ako ne i mjesecima. To Angeli Merkel zadaje velike brige.