Nosioci vlasti verbalno gase vatru, zabrinuti samo za vlastite pozicije i talove

asd
Požari su još jednom ogolili svu nesposobnost naše vlasti, korupciju i poraz društva koje je zarobljeno u etnonacionalizmu.

Od Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u kojem se Šefik Džaferović i Željko Komšić ne snalaze i verbalno gase vatru, umjesto da se u funkciju stave kapaciteti Oružanih snaga BiH, pa do Vlade Fadila Novalića koja je ogrezla u korupciji i neznanju i ovih kantonalnih 'mesija' koji su pokazali svu svoju limitiranost i svu svoju energiju troše da uhljebe svoje kadrove umjesto onih SDA-ovih, vlasti su pokazale svu svoju nesposobnost koja je opasna po živote ljudi, saopštili su iz Nezavisnog bloka.

"Stare i nažalost i neke nove vlasti su nabavke helikoptera za ovakve slučajeve pripremale i radile na netransparentan način i nije im u prvom bio uspostavljanje vlastitih kapaciteta, društveni interes i briga za građanima, nego lični talovi. Sramno je da jedan helikopter kojeg Federalna uprava policije ima, zbog neodgovornosti vlasti nije u funkciji. Iz dosadašnjeg iskustva znamo da niko neće odgovarati, ali građani imaju tu mogućnost da ovakve nosioce vlasti kazne na narednim izborima. Sa ovakvim vlastima, našem narodu je očito ostalo da gleda u nebesa i očekuje pomoć odozgor", kazao je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.