Nova nesreća tokom izgradnje koridora 5c: Radnik slomio kičmu i noge

Home

Nova nesreća tokom izgradnje koridora 5c: Radnik slomio kičmu i noge


Obje noge, karlica te pršljenovi slabinskog dijela kičme polomljeni su jednom od trojice radnika koji su povrijeđeni kada se u utorak popodne u zeničkom mjestu Crkvice obrušila skela na izgradnji mosta na koridoru 5c.

Povrijeđeni su B.I. (52) iz Sarajeva, te H.M. (47) i J.M. (21) iz Kiseljaka, koji rade za jednu firmu iz Širokog Brijega.

Osim radnika koji ima višestruke lomove, još jedan ima lom lijeve ruke, dok su kod trećeg konstatovane lakše povrede, pa je pušten kući.

Prema riječima očevica, u trenutku nezgode na skelama je bilo više od 30 zaposlenih, a potom je dio skele pao i, nekim čudom, ostali radnici nisu zajedno s konstrukcijom završili na tlu. Time je, kako on kaže, izbjegnuta veća nesreća.

Trojica radnika su, navodno, pala s visine od oko deset metara, a potom su odmah, kako bi im se ukazala ljekarska pomoć, prevezeni na Odjel urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica. Na sreću, nijedan nije životno ugrožen.

Aida Buro, portparol Kantonalne bolnice u Zenici, potvrdila je za "Nezavisne" da su im trojica radnika dovezeni u utorak u 14.30 u Odjel urgentne medicine.

Jedan od pacijenata, koji ima prelom obje noge, karlice i pršljenova slabinskog dijela kičme, je hospitalizovan u Jedinici za intenzivno liječenje te je operisan. Drugi pacijent, kojem je slomljena lijeva ruka, smješten je na Odjelu traumatologije i ortopedije.

"Treći pacijent, koji je lakše povrijeđen, u srijedu ujutru pušten je na kućno liječenje", rekla je Aida Buro.

Aldina Ahmić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), potvrdila je da je izvršen uviđaj.

"Angažovan je kantonalni inspektor za zaštitu na radu. Još se utvrđuju okolnosti koje su dovele do nesreće", rekla je Ahmićeva.

Podsjetimo, ovo je treća nesreća koja se dogodila u okviru izgradnje koridora 5c. U Perinom Hanu, kod Zenice, na gradilištu autoputa A1 Perin Han - Klopče, u julu ove godine došlo je do nezgode na radu u kojoj je teško povrijeđen Ehliman P. (22) iz Zenice, a koji je sa skele za izgradnju vijadukta, odnosno visine od 17 metara, pao u rijeku Bosnu.

U junu prošle godine, u padu korpe s radnicima, povrijeđena su ih trojica.

 

(Izvor: Nezavisne)

Tagovi
Objavio: Wed, 06/09/2017 - 18:07

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top