Nova tragedija: Jedan migrant pronađen mrtav, za drugim se traga

Policija i HGSS pronašli su u nedjelju u rijeci Mrežnici tijelo utopljenog migranta, a u ponedjeljak je nastavljena potraga za još jednim migrantom koji je također završio u rijeci, pri čemu im pomaže jedan migrant, pokazujući mjesto na kojem su prelazili rijeku Mrežnicu i gdje je njegov kolega upao u rijeku i nestao.

Karlovačka Policijska uprava potvrdila je pronalazak tijela jednog neidentificiranog muškarca u rijeci Mrežnici, čije je tijelo prebačeno na karlovački patologiju.

Načelnik Općine Barlović Dražena Perakovića kaže za Hinu da se grupa migranata iz Pakistana i Sirije nakon stradavanja obratila vlasniku turističkih kućica u selu Mrežnica, najzapadnijem stjenovitom djelu općine, gdje je Mrežnicu moguće prijeći preko slapova, ali uz veliki rizik.

To je slabo naseljen kraški dio uz Mrežnicu, gdje do sada nije bila migrantska ruta, a vlasnik turističkih drvenih kućica Ekoturizam u selu Mrežnica Gvido Prister rekao je Perakoviću da je zbrinuo šest migranata i pozvao policiju te su oni u suradnji s HGSS-om, uz pomoć drona, pregledali teren iz zraka i pronašli jedno tijelo, a sada uz pomoć jednog od stranaca traje potraga za drugim nestalim migrantom.

Prema načelnikovim riječima policija zna do su do sada migranti u više navrata koristili most u središtu Barilovića i vojni most u Koranskom selu , a najnovija ruta bio je novoizgrađeni most u naselju Veljun. No, sada su se migranti vjerojatno pogubili, smatra Peraković, i riskirali na slapu u selu Mrežnica, jer tamo na velikom potezu od izvora Mrežnice do Generalskog stola, odnosno Keića, nema ni jednog mosta.

Drugim riječima oni su, smatra načelnik Peraković, od BiH najprije prešli Koranu i došli na prostor Perjasice, desne obale Mrežnice, gdje nema nikakvih mostova, već samo slapova te po jednom od njih pokušali prijeći na lijevu obalu na ilegalnon putu do zapadne Europe.