Novalić o izjavama Konakovića i Nikšića: Vlada je danas usvojila sve onako kako sam predložio

.
Premijer FBiH Fadil Novalić oglasio se na Facebook profilu gdje je naveo da je Vlada danas održala i okončala 350. sjednicu, uz fotografiju na kojoj potpisuje odluke, referišući se na izjave Elmedina Konakovića i Nermina Nikšića da rade u skladu sa Ustavom BiH.

 

"Vlada Federacije Bosne i Hercegovine radi i radit će u skladu sa Ustavom i zakonima. Ne čudi me izjava Elmedina Konakovića nastavnika tjelesnog odgoja, već me čudi izjava bivšeg premijera Nermina Nikšića, po zanimanju diplomiranog pravnika, koji bi trebao da zna da Vlada FBiH radi i donosi odluke u skladu sa Ustavom, zakonima i Poslovnikom o radu, a ne u skladu sa željama pojedinaca, kaže Novalić i dodaje:

On navodi da je Vlada danas održala i uspješno okončala 350. sjednicu na kojoj su usvojene sve tačke dnevnog reda i donesene odluke onako kako je Vladi i predložio.

"Upravo potpisujem odluke sa današnje sjednice Vlade", naveo je Novalić.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Konaković je inače rekao da su danas bili sastanci u Vladi FBiH za koje on nije ni znao.

"Imamo većinu u Predstavničkom domu, danas su bili neki sastanci za koje ni ja nisam znao. Sutra ili do ponedjeljka će biti prikupljeni potrebni potpisi, a Nermin Nikšić mandatar za sastav nove Vlade FBiH", rekao je lider NiP-a.

Nikšić je naveo da su na jednoj od posljednjih sjednica federalne Vlade demonstrirali da političke partije koje čine dio nove parlamentarne većine u Federaciji BiH, imaju većinu i u sadašnjoj Vladi FBiH i da mogu praktično blokirati ili donositi odluke bez ministara iz SDA.

Foto: Facebook: Fadil Novalić