Novalić vrši pritisak, ali nema kvoruma za nastavak Kongresa Saveza samostalnih sindikata

Uprkos brojnim pritiscima Vlade koji dolaze od premijera FBiH Fadila Novalića, kvoruma za nastavak 14. prekinutog Kongresa Saveza samostalnih sindikata BiH nema.

Uprkos brojnim pritiscima Vlade koji dolaze od premijera FBiH Fadila Novalića, kvoruma za nastavak 14. prekinutog Kongresa Saveza samostalnih sindikata BiH nema. Trenutno je u sali prisutno 65 delegata, no da bi se odlučivalo o čelnom čovjeku SSSBiH, potrebno je prisustvo 82 delegata. 

Skup se još nije razišao, a među delegatima vlada s jedne strane strah, dok se na druge vrši pritisak da Savez danas dobije novo rukovodstvo. 

Kako javlja naš novinar s lica mjesta, pritisci od premijera Novalića su veliki, no sudeći po trenutnoj situaciji, kvoruma ipak neće biti.

Uprkos spinovanju rezimskih medija pod kontrolom SDA da postoji podrška čak 18 granskih sindikata koji podržavaju nastavak Kongresa pod dirigentskom palicom Novalićevog poslušnika Samira Kurtovića, na zakazanom skupu se pojavilo 11 predsjednika granskih sindikata, što je manje od polovine ukupnog broja granskih predsjednika.