Nove tri eksplozije na Šri Lanki

Na Šri Lanki prijavljene su nove tri eksplozije, prenosi Russia Today.

Izvor navodi da su registrovane ne istočnoj obali zemlje - u vrijeme kada vojska i policija vrše istragu na tom područku zbog smrtonosnih - terorističkih napada koji su se desili protekle sedmice.

Kako navodi izvor, pozivajući se na lokalne News First, - eksplozije su se dogodile u gradu Kalmunei tokom racija povezanih sa prošlosedmičnim napadom. Prema njihovim navodima, policija i vojska pretražuju lokacije za koje se pretpostavlja da sluše kao tvornice prsluka za bombaše-samoubice.

CNN navodi da su policija i vojska pronašli eksploziv, zastave ISIS-a i uniforme tokom sprovođenja racija.

Policija i vojska racije sprovode u više dijelova zemlje.

Serija stravičnih bombaških napada na Šri Lanki dogodila se u prošlu nedjelju na katolički praznik Uskrs. Odgovornost za napade preuzeo je ISIS.

Portparol policije Ruwan Gunasekara je prije tri dana izjavio da je bilans poginulih u nedjeljnim terorističkim napadima na Šri Lanki povećan na 359 osoba. Ipak, vlasti u Šri Lanki u javnost su izašle s novim saopštenjem u kojem je navedeno kako je broj žrtava terorističkih napada za više od 100 osoba manji nego što je ranije objavljeno.

Ministarstvo zdravstva u ovoj zemlji je saopštilo je da je zapravo došlo do greške u brojanju žrtava te kako je za sada broj stradalih 253.

Uskoro detaljnije...

Izvor: