Novi detalji tragedije u Konjicu: Došao u posjetu nani i dedi pa zadobio teške opekotine

Pokrenuti su apeli za prikupljanje novca za izmještanje na liječenje u SAD, prema posljednjim informacijama, D. K. je pretrpio teške opekotine.

Petnaestogodišnji K. D., koji je u nedjelju nastradao na Željezničkoj stanici u Konjicu, zbog ozbiljnosti povreda treba biti izmješten u bolnicu u Sjedinjenim Američkim Državama, za što mu je potrebno 70.000 eura, saznaje „Avaz“.

Tako su članovi porodice pokrenuli akciju prikupljanja pomoći, uključujući i SAD, a do sada je prikupljeno pola sredstava.

Kako saznajemo, nastradali dječak živi u SAD sa sestrom bliznakinjom i roditeljima. Da tragedija bude veća, 15-godišnjak je došao na odmor kod dede i nane u Konjic, gdje ga je i zadesila tragedija.

Maloljetnik je, zajedno sa 14-godišnjim prijateljem V. C., igrao nogomet na obližnjem igralištu. Oni su se popeli na jedan od vagona koji je bio pun municije iz firme „Igman“. Vagon se, zbog kratkog spoja, zapalio te su nastradali maloljetnici. 

Prva pomoć ukazana im je u konjičkoj bolnici. K. D. je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, dok je V. C. zadobio lakše povrede.

Prema posljednjim informacijama, D. K. je pretrpio teške opekotine.

Članovi porodice za dječaka kažu da voli igrati košarku, skijati i plivati.

- Ima najveće srce i ljubazan je prema svima oko sebe. Njegovi prijatelji su mislima uz njega i mole se za oporavak – kažu članovi porodice.

Image