Novi energetski zakoni u FBiH – šansa za razvoj privrede i građanske energije

.
Set novih energetskih zakona koje je Parlament Federacije BiH usvojio krajem jula otvara značajnu šansu za privredi i građane koji lakše i brže mogu instalirati svoju solarnu elektranu.

 

O ovim zakonima, kao i narednim koracima u implementaciji govoriće na prezentaciju u Bihaću pomoćnik ministra energetike FBiH Halko Balavac, kao i ekspert iz Regulatorne komisije za energiju FBiH- FERK Eldar Hukić.

Organizator ovih prezentacija je Vlada USK i Ministarstva građenja, prostornog uređenja i okoliša USK, u saradnji sa Sarajevo energy forumom – SEF koji je najvažnija platforma za energiju u BiH i koji okuplja najveće energetske stručnjake iz naš zemlje i regiona.

Partner i medijski pokrovitelj ovoga događaja, koji će se održati u Bihaću, 1. septembra, u petak, s početkom u 9.30 u hotelu Emporium je kompanija i portal Sve za solar, koji su od prošlog mjeseca otvorili svoju radnju i u Cazinu i nude cijeli sistem za solarne elektrane za domaćinstva i privredu- od konsaltinga, razvoja projekta, nabavke i montaže opreme do održavanja solarnih elektrana.

Poziv za predstavnike institucija, kao i privrednike je još uvijek otvoren.

Prisustvo je besplatno, a prijaviti se možete na kontakte gradjenje@vladausk.ba ili na info@sef.ba