U Istanbulu gorjela četiri automobila- (ISPRAVLJENO)

autobomba
Za sada nema informacija o povrijeđenima...

U Istanbulu je večeras izbio požar na nekoliko automobila koji je brzom intervencijom vatrogasaca ugašen. Požar je prvobitno zahvatio automobil u pokretu nakon čega je vozač napustio vozilo i zatražio pomoć.

Plamen je potom zahvatio i četiri automobila parkirana u blizini, prije nego su vozila vatrogasne jedinice stigla reagovati.

(Napomena: U prvobitnoj verziji teksta je stajao netačni pasus koji je glasio: Turska je još uvijek uznemirena zbog terorističkog napada koji se desio u Istanbulu prije dva dana. Kako javljaju turski mediji, večeras je došlo do novog napada. Kako pišu tamošnji mediji, u pitanju je autobomba.)

Nakon analize portala Raskrinkavanje, netačne tvrdnje su uklonjene iz teksta i dodan je dio koji precizira o čemu je zapravo bila riječ i koji glasi: U Istanbulu je večeras izbio požar na nekoliko automobila koji je brzom intervencijom vatrogasaca ugašen. Požar je prvobitno zahvatio automobil u pokretu nakon čega je vozač napustio vozilo i zatražio pomoć.

Plamen je potom zahvatio i četiri automobila parkirana u blizini, prije nego su vozila vatrogasne jedinice stigla reagovati.

Napomena: U ovom tekstu je izmijenjen i naslov. Prvobitni je glasio: "Novi napad u Istanbulu: Aktivirana autobomba".

Izvinjavamo se našim čitaocima zbog prenošenja lažnih vijesti.