NOVI ŠAMAR ROŠIĆU Regulatorna agencija za komunikacije odbila premijerov prigovor protiv novinarke Mujadžić i RTV USK

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH odbila je prigovor premijera USK Huseina Rošića koji je novinarku RTV USK Melitu Mujadžić i ovu medijsku kuću prijavio RAK-u zbog navodnog neprofesionalnog rada i kršenja Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.

 

U bh javnosti poznatom slučaja verbalnog  nasrtaja i prijetnji  premijera  Rošića novinarki Mujadžić  zbog toga što ga je nazvala na mobilni broj i postavljala pitanja koja se tiču njegovog službenog posla kao premijera, krajiški premijer je  , da bi opravdao svoj primitivni gest, obrnuo  tezu i prijavio novinarku RAK-u.

Rosic

“Kongresmen” Rošić- čovjek kontinuiranih afera

 

U svom prigovoru on je konstatirao, između ostalog,da mu je narušena privatnost i  zatražio sankcioniranje novinarke Mujadžić i njene matičn kuće te da mu  u centralnom dnevniku optuženi upute javno izvinjenje!?

RAK je u potpunosti odbio Prigovor premijera  Rošića.

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, RAK je nakon pomne analize “slučaja” zaključio da  je premijer Husein Rošić i prije početka razgovora  sa novinarkom Mujadžić  bio upoznat  da će razgovor biti sniman, te  da su se postavljena pitanja u   vezi sa temom  priloga o neformalnoj grupi koja je formirana u prostorima Vlade USK. Takva pitanja nisu  bila privatne prirode, već su se ticala službene premijerske funkcije prijavitelja Huseina Rošića.

rosic

Mujadžić:Profesionalan rad

Očajno informiranog premijera  USK sa  “medijskom politikom” RAK je obavijestio da nije u nadležnosti  da medijima  sugerira  kakve  će sadržaje emitirati, a taman posla da im još i naređuje, jer to pripada  “nekim drugim vremenima”.

Huseinu Rošiću je uz to objašnjeno,opreza radi,  da RAK ne može utvrđivati  odgovornost novinara, te da kao inicijator  postupka koji je RAK vodio po službenoj dužnosti nema ni pravo na žalbu.