Novim spotom Sara Jo prekopirala Lepu Brenu 33 godina kasnije?

saf
Sara Jo objavila je spot za novu pjesmu "Divljam" koji u pojedinim dijelovima podsjeća na spot Lepe Brene koji je snimljen proje 33 godina za pjesmu "Robinja".

U pojedinim scenama Sara Jo je vezana lancima, što neodoljivo podsjeća na Brenin spot za pjesmu "Robinja" na kojem je vezana. Spot za ovu Breninu pjesmu objavljen je 1989. godine, a 2022. godine Sara Jo uradila je vrlo sličnu stvar.

Spot za pjesmu "Divlja" režirala je slovenačka rediteljka Kukla, a kao "special guest star" u spotu se pojavljuje glumačka i plesačka legenda, balerina Sonja Vukićević. Kostime i stayling za kompletan spot potpisuje nagrađivana dizajnerka Mia Mitanovski.

Pjesma i spot "Divlja" objavljen je 14. aprila, a već ima preko 300 hiljada pregleda. Muzika za pjesmu radila je Nikola Kirćanski KEI i Sara Jovanović. Aranžman i tekst potpisuju Nikola Kirćanski KEI, Slobodan Veljković Coby.

Osim lanaca, spot je ekscentričan i zbog sado-mazo kostima, ali i scena u kojima se pjevačica valja u krvi. Stoga bio kopija ili zasigurno neće proći nezapaženo.