Novinar koji je radio sporni intervju otkriva: Đoković je odbijao skinuti masku

dsa
U članku koji je objavio ugledni francuski list Ramelja kaže da je uoči 30-minutnog intervjua s Đokovićem dobio instrukcije da ne postavljaja pitanja o vakcinaciji i namjerama Novaka vezane za Australijan open

Frenk Ramelja (Franck Ramella) radio je intervju s najboljim teniserom svijeta 18. decembra u trenucima kada je ovaj bio pozitivan na koronavirus. Otkrio je kako nije znao da je srbijanski teniser pozitivan sve dok kasnije nije zadržan na aerodromu u Melburnu. 

U članku koji je objavio ugledni francuski list Ramelja kaže da je uoči 30-minutnog intervjua s Đokovićem dobio instrukcije da ne postavljaja pitanja o vakcinaciji i namjerama Novaka vezane za Australijan open. 
- Vrlo osjetljiva tema, ako ste uopšte sumnjali u to... - napisao je Ramelja koji kaže da je otputovao u Đokovićev teniski centar u Beogradu 18. decembra prošle godine kako bi mu predao L'Equipeovu nagradu, te je saznao za njegov pozitivan nalaz na PCR testu tek tri sedmice nakon intervjua.

Ramelja otkriva da je Novak Đoković tokom čitavog intervjua na licu imao zaštitnu masku, a da je na upit fotografa da je skine odbio. Ipak, kasnije je skinuo za potrebu fotografija, gdje je spremno pozirao i vrištao.
Podsjećamo, ranije tokom dana Đoković se odlučio oglasiti povodom informacija, odnosno kako je sam naveo, dezinformacija o njegovom kretanju i aktivnostima tokom decembra kada je bio pozitivan na koronavirus.