Obavijest poljoprivrednim proizvođačima (proizvođačima silažnog kukuruza)

asd
Obavještavaju se svi poljoprivredni proizvođači kao i fizička i pravna lica da su dužni izvršiti prijavu plana proizvodnje za 2021. godinu.

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja Općine Velika Kladuša koji zasiju najmanje 2 ha silažnog kukuruza da ostvaruju pravo na federalne poticaje u 2021. godini, ali uz uslove da po 1 ha usjeva posjeduje najmanje 4 odrasla grla goveda, 20 ovaca, koza ili svinja, te da su izvršili upis i ažurirali podatke u Registru poljoprivrednih gazdinstava i registru klijenata zaključno sa 31.03.2021. godine.

Klijenti koji ispunjavaju navedene uslove treba da izvrše prijavu početka proizvodnje u Općinskoj službi za poduzetništvo, lokalni razvoj i implementaciju projekata do 31.05.2021 godine. Prijava se može izvršiti svakim radnim danom od 7,30 do 15,00 sati. Prilikom prijave neophodno je donijeti slijedeću dokumentaciju:

– dokaz o kupljenom sjemenu (otpremnica na ime klijenta i fiskalni račun za fizička lica ili fakturu sa fiskalnim računom za pravna lica i obrte);

– Uvjerenje iz Porezne uprave za fizička lica, odnosno Uvjerenje iz Porezne uprave i Uprave za indirektno oporezivanje B. Luka za pravna lica i obrte;

– kopiju žiro računa banke farmera, pravnog lica ili obrta.

Ostalu dokumentaciju koja je neophodna za ostvarivanje poticaja iz ove vrste proizvodnje farmeri će obezbjediti prilikom prijave proizvodnje u Općinskom organu uprave Općine Velika Kladuša.

Cjelokupni dokument možete pogledati na sljedećem LINKU