Obilježavanje 25. novembra, Dana državnosti BiH u USK (FOTO)

Dan državnosti
Danas u Bihaću, polaganjem cvijeća na spomen obilježja braniteljima domovine, predstavnici Vlade i Skupštine USK, obilježili su predstojeći Dan državnosti Bosne i Hercegovine uz prigodne riječi.

 

Još uvijek ima onih koji bi bili sretni da nema BiH, ali dok je onih koji se za nju bore i koji je istinski vole kao što su su je voljeli predstavnici naroda Bosne i Hercegovine koji su davne, ratne 1943 godine, u noći između 25. i 26. novembra u Mrkonjić Gradu, odlučno izrazili da ova zemlja nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih Srba, Muslimana i Hrvata i svih naroda koji u njoj žive.

Temeljne odluke  ZAVNOBiH-a u srcu je nosio  svaki patriota kada je devedesetih ponovo trebalo braniti Bosnu i Hercegovinu u odbrambeno-oslobodilačkom ratu. Svoje domovine nisu se odrekli ni devedesetih kada je trebalo zaustaviti daleko nadmoćnijeg neprijatelja.

Svaki dio Bosne i Hercegovine pripada svakom njenom građaninu koliko mi pripadamo njoj, našoj jedinoj domovini, sjećati se svakog onog heroja čiji je život ugrađen u temelje ove zemlje, svake kapi krvi prosute da bi niknuo bolji život, sjedinjen sa drugim i drugačijim.

U svoje lično ime i u ime Vlade, premijer USK je čestitao Dan Ddržavnosti BiH