Obilježen Dan mjesne zajednice Kamenica

Mještani bihaćke mjesne zajednice Kamenica dvodnevnim sportskim takmičenjima, odavanjem počasti poginulim borcima, prigodnim obraćanjima i dodjelom priznanja najzaslužnijim pojedincima i takmičarima, obilježili su dan svoje mjesne zajednice. I ove godine ispred šehidskog spomen obilježja izgrađenog u znak sjećanja na šesnaest poginulih mještana MZ Kamenica, okupili su se preživjeli pripadnici čete Odreda TO Kamenica koji su zajedno sa predstavnicima Grada Bihaća, Vlade USK-a i Vlade F BiH poručili da se herojstvo boraca nikada ne smije i neće zaboraviti.

Ermin Zulić, ministar za boračka pitanja USK-a, Hamdija Abdić, ratni komandant i federalni poslanik i  Šemsudin Dedić, federalni ministar poljoprivrede, osvrnuli su se na brojne infrastrukturne projekte koji su se realizirali u ovoj mjesnoj zajednici proteklih godina, ali i na ulogu boraca iz ove mjesne zajednice u prvim danima agresije na BiH, te u kasnijim oslobodilačkim akcijama boraca 5. korpusa.

Image

Oni su istakli da samo jedinstvom koje je bilo prisutno tokom rata u miru možemo izvojevati nove pobjede, a one se prije svega, očekuju u otvaranjima novih radnih mjesta i zaustavljanju odlaska mladih iz naše zemlje.

„Hvala Savjetu MZ Kamenica na aktivnom partnerstvu sa mještanima i gradskom upravom i upravo ta saradnja je vidljiva kroz niz uspješno realiziranih infrastrukturnih projekata. Ovo je dobar primjer kako se aktivnim učešćem građana mogu rješavati problemi u lokalnoj zajednici i Grad Bihać će i u narednom periodu biti partner građanima Kamenice, ali i svih mjesnih zajednica u Bihaću“- istakao je gradonačelnik Fazlić.

Obraćajući se prisutnim, Ekrem Okić, predsjednik Savjeta MZ Kamenica, kazao je da se proteklih godina realizirao niz infrastrukturnih projekata od izgradnje trotoara, asfaltiranje ulica Muslići-Bibići, Hukići, Kameničkih gazija, Huseina ef. Karabegovića, pa do čišćenja kanala za oborinske vode.

„Najznačajnija investicija u narednom periodu jeste izgradnja kružnog toka na raskrsnici Kamenica i sredstva u iznosu od 450.000 KM su obezbijeđena i u toku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa nakon čega se kreće u realizaciju projekta koji će poboljšati sigurnost vozača i pješaka“ – naglasio je Okić.

Savjet MZ Kamenica i ove godine dodijelio je zahvalnice pojedincima koji su se isticali kada je u pitanju  unapređenje života i potreba mještana MZ Kamenica, kao i pehare za najbolje ekipe i pojedince u malom nogometu i višeboju.