fbpx Obilježena 23. godišnjica oslobađanja bihaćke mjesne zajednice Sokolac

Obilježena 23. godišnjica oslobađanja bihaćke mjesne zajednice Sokolac

Home

Obilježena 23. godišnjica oslobađanja bihaćke mjesne zajednice Sokolac


U organizaciji MZ Sokolac danas je dvadeset treći put za redom održana tradicionalna manifestacija kojom mještani ove mjesne zajednice, ali i građani Bihaća, obilježavaju godišnjicu oslobađanja naselja ratne 1995. godine. I ove godine, mještani Sokoca, ratni komandanti i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, prisjetili su se ratnih dešavanja i herojske borbe pripadnika 5.korpusa Armije R BiH i policije R BiH na oslobađanju ovog bihaćkog prigradskog naselja.

Senad Šarganović, ratni komandant 501. Slavne brigade u svom obraćanju kazao je da su pripadnici Armije R BiH, nakon oslobađanja Vedrog Polja u januaru 1995. godine, stvorili pretpostavke da se realizira još jedna operacija zahvaljujući kojoj je oslobođen Sokolac, Mali i Veliki Skočaj, Međudražje, Žegar i dio Dobrenice.

„O ovoj operaciji mi preživjeli borci u narednom periodu moramo više govoriti jer je ovom akcijom trajno otklonjena neprijateljska namjera osvajanja Bihaća. Zajednička operacija oslobađanja rezultat je zajedničke sinergije Armije R BiH, HVO, policije i naroda tadašnjeg Bihaćkog okruga i to je nešto na što svi moramo biti ponosni“- kazao je komandant Šarganović.

Zahvalivši braniocima grada Bihaća na nemjerljivom doprinosu u odbrani države BiH, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić istakao je da je oslobađanjem Sokoca ratne 1995. godine poslana jasna poruka neprijatelju da neće osvojiti Bihać i tadašnji Bihaćki okrug.

„Mi političari koristimo ove datume za neke druge svrhe, a ja želim da ovi datumi budu trenutak kada ćemo mladim naraštajima govoriti o istini i o onima koji su dali živote za našu državu. Rat nam se više nikada ne smije ponoviti i ne smijemo nikad dovesti našu djecu u situaciju da idu u rat, već moramo zajednički graditi bolje i pravednije društvo„- istakao je gradonačelnik Fazlić.

 

(Izvor: KABINET GRADONAČELNIKA BIHAĆ)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 13/02/2018 - 13:20

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top