Objavili i video: Dodikova stranka organizuje proteste u Sarajevu?!

.
Nakon što je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu protiv predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika i v. d. Službenog glasnika RS Miloša Lukića, SNSD, čiji je predsjednik upravo Dodik, poziva građane ovog entiteta na proteste pred Sudom BiH u Sarajevu.

Nema života i sreće bez slobode i pravde - navode u pozivu na proteste. Objavili su i prateći video u kojem se navodi da je ovaj bh. entitet na udaru te da ga ima ko braniti. Još uvijek nisu dobili dozvolu za okupljanje, a poziv na protest može se shvatiti kao još jedna provokacija u režiji Milorada Dodika.

Protest bi trebao biti održan u petak, 1. septembra.

"Naša sloboda i pravda je RS i ne postoji mogućnost da ustuknemo ni pedalj od onoga što smo teškom mukom izborili. Sprega dijela međunarodne zajednice i BiH institucija kojima je RS trn u oku, svim silama pokušava da razvlasti i obezvrijedi institucije RS koje su konstituisane u skladu sa Ustavom, zakonom i djeluju u okviru svojih nadležnosti, ni manje ni više", navode u pozivu.

Kazali su da ovaj entitet ima ko da brani.

"Dopustimo li da oni koji su u više navrata pokazali svoju "dobronamjernost" preko Suda i Tužilaštva BiH kroje sudbinu srpskog naroda, dopustili smo početak lavine na čijem udaru se nalazi RS.

Na saboru pravde, pred Sudom i Tužilaštvom BiH ćemo pokazati da oni koji su prvi stali u zaštitu svih nas nisu sami i da njihovi napori u trud za RS ne prolaze nezapaženo. Sud i Tužilaštvo BiH funkcionišu po principu "kadija te tuži, kadija ti sudi", ali ovaj put su se ipak preračunali.

RS jeste pred sudom, ali ima ko da je brani", navodi se u pozivu.