Zatražen pritvor za inspektora FUP-a koji je odavao informacije dilerima

Postupajuća tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Općinskom sudu u Sarajevo određivanje jednomjesečnog pritvora inspektoru Federalne uprave policije, E. Z. (1980.), koji je osumnjičen za krivično djelo primanje dara i odavanje službene tajne, izjavila je medijima glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Naglasila je da je “pritvor predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze ali i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela”.

Naime, po nalogu Kantonalnog tužilaštva KS pripadnici Federalne uprave policije lišili su slobode inspektora FUP-a, inicijala E. Z. (1980.), zbog krivičnih djela primanje dara ili drugih oblika koristi i odavanje službene tajne, prenosi Fena.

Riječ je o inspektoru Odjela za droge, koji se sumnjiči se da je u proteklom periodu odavao informacije iz pojedinih istraga, dojavljivao osumnjičenima da su predmet rada FUP-a zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Izvor: