Odigran tradicionalni šahovski turnir „Bajram 2019“

U Cazinu je u srijedu 05.06.2019.godine povodom ramazanskog Bajrama u organizaciji ŠK „Cazin“ odigran tradicionalni šahovski turnir „Bajram 2019“.

Pobjednik turnira je očekivano IM Muhamed Borić iz Bihaća, sa osvojenih 7,5 poena iz 9 partija. Drugi je Hadžić Sabahet iz Velike Kladuše sa osvojenih 7 poena, a treće i četvrto mjesto su zauzeli majstorski kandidati Komić Ibrahim iz Bosanskog Novog i Nuhić Amir iz Cazina sa po 6,5 poena.

Turnir je igran po pravilima igre za brzopotezni šah (7 minuta po igraču za cijelu partiju) po švicarskom sistemu od 9 kola.

Na turniru je nastupilo 36 igrača sa područja Unsko-sanskog kantona. Pokrovitelj turnira je bio grad Cazin, a za bajramski ugodjaj, robno-novčane nagrade i bajramski ručak su se pobrinuli TC „Bingo“ Cazin, doo „West Trade“ sa svojim brendom „Amila kahva“, doo „Fiko Comerc- SF“ doo „Poljosementi“, doo HH „Inox“, doo „Fontana Merc“ i doo „Baki“.

Za prvoplasiranih 6 igrača dodijeljene su prigodne robno novčane nagrade, kao i za trojicu igrača u kategoriji invalidnih lica.

Najuspješniji igrači u kategoriji invalidnih lica su Begić Mujo sa osvojenih 6 poena te Ćoralić Sead i Bilkić Sulejman sa po 5,5 poena. Najmladjim učesnicima, prvaku BiH Kekić Ahmedu i viceprvaku BiH Kekić Naidu (do 8 godina) dodijeljeni su prigodni Bajramski paketići.

Konačak poredak prvih 10 igrača:
1 IM Borić Muhamed, Bihać 7,5 poena
2 MK Hadžić Sabahet, Velika Kladuša 7 poena
3 MK Komić Ibrahim, Bosanski Novi 6,5 poena
4 MK Nuhić Amir, Cazin 6,5 poena
5 FM Salihović Amar, Bihać 6 poena
6 MK Kekić Armin, Bosanska Krupa 6 poena

7 I Begić Mujo, Cazin 6 poena
8 MK Hebilović Mirsad, Cazin 5,5 poena
9 MK Ćoralić Sead, Cazin 5,5 poena
10 MK Kapić Senad, Cazin 5,5 poena