Održan 10. protest "Srbija protiv nasilja": Građani puštali slajdove sa citatima Vučića i Vulina

.
Protest "Srbija protiv nasilja" održan je danas 10. put u Beogradu, a zanimljiv performans desio se ispred sjedišta Policijske uprave za grad Beograd.

Građani su se okupili ispred Narodne skupštine Srbije, a nakon što su pročitani zahtjevi, okupljenima su se obratili novinar Smiljan Banjac, aktivista iz Majdanpeka Vladimir Božić, kao i studentkinja Anđela Radosavljević.

Potom je organizovana šetnja do sjedišta Policijske uprave za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana.

Učesnici protesta su razvili transparent "Srbija protiv nasilja" na zgradi preko puta, a puštali su i slajdove sa citatima izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića na zgradi policije.

"Batu Gašića u Skupštini da smenite, nećete", "Bratislav Gašić je izdržao godinu i po dana bez ijedne funkcije", "sve će biti po zakonu, ne brinite", "jedino da se teleprontujem", "volim kad novinarke ovako lepo kleknu", "helikopter", "stalno će da vas prate neke afere", "Krušik, Doljevac", "priča o dva minuta", "za mog šefa s ponosom kažem moj šef", "niko od vas se nije družio s Oliverom Ivanovićem koliko Aleksandar Vučić i Bata Gašić"... neki su od citata.

Organizatori su rekli da je šetnja organizovana do zgrade policije kako bi se dala podrška inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću kao i policajaki Katarini Petrović iz Valjeva.

 

Foto:Nova.rs