Održana prva redovna sjednica Vijeća Velike Kladuše

asd
Prva redovna sjednica Općinskog vijeća općine Velika Kladuša održana je danas (četvrtak, 04. mart). Dnevni red je usvojen jednoglasno, a sjednici je prisustvovalo 26 od 28 vijećnika. Većinom glasova kladuški vijećnici su usvojili Odluke o imenovanju stalnih radnih tijela Općinskog vijeća, između ostalih Komisije za Statut i propise, za ljudska prava i ravnopravnost spolova, za pitanja mladih, za obrazovanje, kulturu i sport, zatim Komisije za žalbe, za prigovore, predstavke i prijedloge, za odlikovanja i druga javna priznanja, te Komisije za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, javnih ustanova i naseljenih mjesta. Isto tako, vijećnici su imenovali i članove Komisije za budžet, privredu, finansije i ekonomska Komisije za prostorno planiranje, mjesne zajednice, komunalne poslove i ekologiju i članove Etičkog odbora.

Podršku vijećnika dobili su Zaključci o imenovanju Komisije za dodjelu stipendija Općine Velika Kladuša i o imenovanju Komisije za usklađivanje akata Općinskog vijeća sa zakonima i propisima viših nivoa vlasti. Vijećnici su se danas očitovali i o, odnosno nisu usvojilii Zaključak koji je na dnevni red današnje sjednice uvršten većinom glasova vijećnika, a na prijedlog vijećnika Naše stranke Amira Purića. Zaključakom se tražilo da sekretar Općinskog vijeća i Općinski pavobranilac do sljedeće sjednice Vijeća daju stručno mišljenje o eventualnom sukobu interesa vijećnika Amira Đogića.

Već za utorak, 09. marta zakazana je druga redovna sjednica Općinskog vijeća općine Velika Kladuša na kojoj bi se vijećnici trebali očitovati o nacrtima Budžeta Općine za 2021. godinu i Odluke o izvršenju budžeta za ovu godinu, kao i o Nacrtu Programa zajedničke komunalne potrošnje (ZKP) za tekuću godinu.