Oduzeto 5.000 kutija cigareta

Nađene tokom pretresa automobila Passat, kojim je upravljao M. J.

Trebinjska policija oduzela je 5.000 kutija cigareta marke FM Blue od osobe inicijala M. J.

Kako je saopćeno iz PU Trebinje, 20. novembra policijski službenici u Trebinju su pretresom automobila Passat, kojim je upravljao M. J., pronašli i oduzeli oko 5.000 kutija cigareta marke FM Blue.

- Policijski službenici PU Trebinje su oko 18 sati, na magistralnom putu M1-118, u mjestu Staro Slano, općina Trebinje, pokušali zaustaviti i kontrolirati putnički automobil marke Passat, kojim je upravljao M. J. Nepostupanjem po naređenju policijskih službenika, osoba se vozilom udaljavala u pravcu Ljubinja. U mjestu Dračevo, grad Trebinje, usljed neprilagođene brzine uvjetima i stanju puta, gubi kontrolu nad vozilom i slijeće s puta. Policijski službenici su dolaskom na lice mjesta osobu stavili pod kontrolu - kaže se u saopćenju PU Trebinje - piše Avaz.

Također, u saopćenju se navodi i da su policijski službenici PU Trebinje pod nadzorom nadležnog tužilaštva, a po nalogu Osnovnog suda u Trebinju, izvršili pretres putničkog automobila te pronašli i oduzeli oko 5.000 kutija cigareta marke FM Blue.

Rad na dokumentiranju krivičnog djela nedozvoljena trgovina je u toku.