Odveo auto na servis, pa mu kod električnog Mercedesa naplatili zamjenu ulja i filtera

A

Električna vozila su možda u startu skuplja, ali zato nude manje troškove održavanja. Cijena samog prijevoza u pravilu je niža od ekvivalentnih modela pogonjenih benzinom ili dizelom, a manji su i troškovi servisa. Ipak, jedan vlasnik Mercedesa neugodno se iznenadio kad je dobio račun za obavljene usluge. 

On je na servis odvezao svoj električni Mercedes EQA, a iznenađenje je uslijedilo pri plaćanju računa. Na njemu je među specificiranim troškovima bila zamjena ulja i filtera. Apsolutno krivo jer Mercedes EQA ne pokreće motor s unutarnjim izgaranjem, već elektromotor koji sasvim sigurno nema potrebe za izmjenom ulja i filtera. 

Ovaj nesvakidašnji događaj zbio se u Melbourneu u servisu 3 Point Star. Vlasnik Mercedesa EQA 250 dobio je račun na 700 AUD, a u specifikaciji je doista zamjena ulja i filtera, što pokazuje i video objavljen na TikToku, a piše danas index.hr.

“Problem je što je ovaj automobil potpuno električni. Naplatili su mi promjenu ulja i filtera ulja na potpuno električnom automobilu. Ne hibridnom – potpuno električnom”, može se čuti kako govori u videu. “Mislio sam da ovo još jednom provjerim. Vozim ovaj auto već dvije godine, provjerimo ga ponovno, 14. put danas – da, definitivno je električni.”

Konačno je stiglo i očitovanje iz servisa, koji kaže kako se radi o nenamjernoj pogreški. Naime, član servisa je slučajno izabrao krivu šifru usluge u specifikaciji računa, poručio je predstavnik servisa. Nije potrebno napominjati da je korigirani račun uz isprike iz servisa uručen vlasniku Mercedesa. 

Pogledajte VIDEO:

Foto: TikTok