Bakir i Sebija Izetbegović glasali: Nadaju se dobrim rezultatima

"Nadam se da ćemo imati dobre rezultate i da ćemo moći napravimo koalicije koje će da povuku zemlju naprijed. Takmičili smo se ovih dana među sobom, sada je vrijeme da se takmičimo ko će više uraditi za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Bakir Izetbegović.

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH ispuno je danas, uz prisustvo supruge Sebije, svoju građansku dužnost  na biračkom mjestu u Sarajevu. 

Osvrnuo se na komentare da su ovo odlučujući izbori, navodeći da postoje secesionističke i separatističke prijetnje i da su se promijenili okviri te zato misli da su ovo važni izbori i da je zato potrebno da se potisnu loše snage u našoj državi.

Kandidatkinja za Parlament Federacije BiH i direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović je istaknula  da misli da je kampanja bila dobra i vatrena. 

"Iskreno se nadam pobjedi, obavili smo odličan posao. Želim da svi građani izađu na izbore i kažu svoje mišljenje i da od ponedjeljka nastavimo da radimo. Napravila sam dobre stvari sa svojom ekipom, imam rezultate. Narod će prepoznati kvalitet i nadam se da će nam dati povjerenje", rekla je direktorica Izetbegović.

Danas, 7. oktobra 2018. godine se održavaju Opći izbori u Bosni i Hercegovini. Birališta se otvaraju u 7.00 sati i moći će se glasati sve do 19.00 sati.

Građani i građanke Bosne i Hercegovine sa pravom glasa moći će birati između 7.497 kandidata koji se bore za 518 fotelja u vlasti.