Oglasila se Ambasada Rusije u BiH nakon sastanka sa Dodikom: Saglasni smo u pitanjima od zajedničkog interesa

.
Rješenje političke krize u BiH, do koje je došlo nakon nametanja Zakona o zabrani negiranja genocida od visokog predstavnika Valentina Inzka, može doći samo njegovim povlačenjem

 

Ambasada Rusije u BiH je nakon sinoćnjeg održanog sastanka Ambasadora Ruske Federacije u BiH Igora Kalabuhova i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika danas podijelila svoj stav istakavši kako su govorili o bilateralnim pitanjima od zajedničkog interesa.

- Ambasador je upoznao Milorada Dodika s aktuelnim ruskim ocjenama situacije u BiH koje sadrži intervju zvanične predstavnice Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marije Zaharove za izdanje 'Financial Times', piše su u zvaničnom saopćenju Ambasade Rusije.

Podsjećamo, Marija Zaharova, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, ocijenila je kako bi najbolje rješenje za izlazak iz unutrašnje političke krize u Bosni i Hercegovini bilo ukidanje usvojenih amandmana koji predviđaju krivičnu odgovornost za negiranje genocida u Srebrenici. Dodik i Kalabuhov su se složili povodom ovog pitanja.