Oglasili se iz MUP-a USK povodom otmice djeteta u Cazinu

Policija ne isključuje mogućnost da se radi o dječijoj mašti ili da je eventualno u pitanju roditelj koji je ubacio dijete u vozilo, ali se za svaki slučaj sve detaljno provjerava

Nekoliko učenika Osnovne škole Cazin 1 po povratku sa velikog podmora danas su direktoru škole prijavili kako su, navodno, bili očevici otmice nepoznate djevojčice u tom gradu.

Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić kazao nam je da je policija na terenu i da se provjerava istinitost ovih tvrdnji.

– Djeca, odnosno dvije učenice petog razreda su to prijavile direktoru škole. Navodno su vidjele kako je neki muškarac ubacio dijete u kombi. Direktor je nas o tome obavijestio jutros oko 10 sati. Odmah se pristupilo provjeri informacija ne terenu i mi zasad nemamo potvrdu da se takvo nešto desilo. Zvanično, mi nemamo prijavljen nestanak nijednog djeteta bilo gdje na području Cazina, ali sve informacije se i dalje provjeravaju i mi zasad ne možemo ni potvrditi niti demantovati da se to i desilo – kazao nam je Šiljdedić.

Policija ne isključuje mogućnost da se radi o dječijoj mašti ili da je eventualno u pitanju roditelj koji je ubacio dijete u vozilo, ali se za svaki slučaj sve detaljno provjerava.