Oglasilo se Ministarstvo odbrane o "spornim konzervama" podijeljenim na Manjači

Vezano za ponovne medijske napise o navodnoj uporabi konzervirane hrane s pogrešnom deklaracijom, na nedavnoj vježbi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na Manjači, Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH kategorički demantiraju te navode kao neistinite.

Sporne paštete proizvođača „Zmajevac“ iz Republike Srbije nisu dijeljene postrojbama i pripadnicima OS BiH na pomenutoj vježbi.

Nakon provedenih laboratorijskih ispitivanja, u mjesecu srpnju 2019. godine obavljena je zamjena onog dijela proizvoda „Pašteta juneća,“ proizvođača „Zmajevac“ iz Republike Srbije, za kojeg je ustanovljeno da sastav i deklaracija nisu valjani.

Ta količina (sporni dio) zamijenjena je proizvodom „Pašteta juneća“, proizvođača „Akova impeks“ d.o.o Sarajevo, BiH.

Ministarstvo obrane BiH izražava zabrinutost činjenicom da se u posljednje vrijeme u medijima učestalo objavljuju neargumentirane informacije iz obrambenog sustava, a koje ruše dignitet MO i OSBiH, prenosi Radiosarajevo.

Shodno tome, upotrijebit ćemo svaku zakonsku mogućnost i poduzeti sve mjere i radnje kako bi zaštitili profesionalizam i ugled Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, i sankcionirati svakog djelatnika MO i OSBiH ukoliko se ustanovi da je dostavljao neistinite informacije medijima.