Ogromne kolone migranata na putu prema Bihaću (FOTO)

Migranti
Na putu od Gorjevca prema Bihaću su zabilježene duge kolone migranata koje se vjerovatno pokušavaju domoći gradske zone.

 

Ova kolona je vjerovatno krenula iz prihvatnog centra Lipa u kojem su trenutno izuzetno teški uslovi za boravak.

Šatori u kojima su migranti smještenu u kampu do dolaska zime su se trebali zamjeniti kontejnerima. Međutim, to nije urađeno, a šatore je izuzetno teško zagrijati. Lipa je poznata po ekstremnim vremenskim uslovima, a posebno u zimskom periodu.

Obzirom da se finansiranje ovog prihvatnog kampa dovodi u pitanje i to u vrijeme kada trenutni šef Međunarodne organizacije za migracije (IOM) odlazi u Južni Sudan i kada se očekuje da bosanskohercegovačke institucije treba da se posvete rješavanju migrantske krize sa kojom se do sada nisu znali uhvatiti u koštac

Da li će ovakva situacija proizvesti nove probleme koji mogu kulminirati u svakom trenutku, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Činjenica je da će migranti pokušati na svaki mogući način pronaći sklonište bez obzira kako na to reagirali građani ili bez obzira na posljedice koje to može proizvesti domaćem stanovništvu, posebno kada uzmemo u obzir paljenja objekata..