Okupljanje građana u znak podrške porodici Dženana Memića

asd
Večeras se održava skup građana u Velikoj aleji kod “Ranjenog kamena” gdje je stradao Dženan Memić, a nakon današnje presude Ljubi i Bekriji Seferoviću u ovom slučaju.

Podsjetimo, Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine izrekao je danas oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferović u predmetu “Dženan Memić”.

Ovo je treći put da su ih sudovi oslobodili van razumne sumnje nisu mogli utvrditi da se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je Memić stradao, odnosno jer nije bilo dovoljno dokaza da se saobraćajna nesreća dogodila.

Kantonalni sud u Sarajevu je prvu oslobođajuću presudu izrekao 16. jula 2018. godine, a drugu 13. januara 2020. godine. U oba slučaja Vrhovni sud FBiH je usvojio žalbe Tužilaštva KS i vratio slučaj na početak.

Arijana Memić, sestra Dženana Memića koji je u februaru 2016. godine stradao, kazala je da je treća oslobađajuća presuda “za saobraćajnu nesreću pobjeda jednog babe protiv korumpiranog sistema”.

“Saobraćajne nesreće nije bilo. Oni sigurno noću leže u tenama i ne spavaju. I sigurno se pitaju ko je taj Nuriz Memić kojeg smo potcjenili. On je otac Dženana Memića, ja sam mu sestra. Nijednog dana nismo bili sami. Iza nas je bila armija ljudi, Dženanovih ljudi, koji su nam vjerovali. Muriz ne voli reći da je ovo pobjeda, ali jeste. Ovo je pobjeda jednog babe uz pomoć još jednog. Pobjeda korumpiranog sistema. Dalida Burzić je majka. Neka joj je na čast ovo. Svima. Državi koja nije stala iza nas kada je trebalo. Ovo je pobjeda naše porodice, Pravde za Dženana i ljudi koji su bili uz nas. Zahvaljujem se Igoru Todoroviću koji je dva puta donio oslobađajujuću presudu. Ostat će upamćen kao častan borac za pravdu”, kazala je Memić.