Olivera Balašević posjetila studentsku sobu koja se spominje u Đoletovoj pjesmi "Provincijalka"

Olivera Balašević
Olivera Balašević posjetila je sobu 212 u Studentskom domu Veljko Vlahović u Novom Sadu, gdje je živjela dok je pohađala Fakultet za fizičku kulturu. Ovu sobu spomenuo je legendarni Đorđe u pjesmi "Provincijalka".

"Pogled s prozora studentske sobe broj 212... Poslije četiri decenije?! Dolaskom do prozora sobe, poslije toliko godina, ne znam šta mi je prošlo kroz glavu? Pamtim samo šta mi je ostalo u njoj", napisala je Olivera na Instagramu.

Đorđe je prije nekoliko godina na vratima sobe zalijepio pločicu sa stihom: "Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka... Olja i Đole Balašević, 1. juni 1979.".

"On tvrdi da je ta pjesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala bilješke s predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negdje zalutamo u nekom gradu ili tržnom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svjetlosti bih trčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pjesma to na vrlo lijep način ispričala", rekla je tada Olivera.

"Živjeli smo u jedno pristojnije vrijeme. To je prozor u koji sam virio i dolazio izdaleka, ali nikada nisam bio unutra. Ostala je uspomena i ne mogu proći, a da se toga ne sjetim. To je taj studnjak, to je taj hodnik i to je ta pjesma koja će biti na vratima umjesto imena", kazao je tada Đole.

Olivera se fotografisala s djevojkom koju je zatekla u studentskom domu i navela: "Neke nove provincijalke i osmijeh koji će zauvijek biti tu."

"Njima se možda i ne može ispričati baš sve, ali se zato ponešto može ispričati još ljepše", dodala je.