Oni koji su mučili pse u Tešnju moraju biti kažnjeni! Lugonjić o sutrašnjim protestima (FOTO)

mučenje
U Općini Tešanj za sutra su najavljeni mirni protesti, u periodu od 11.30 do 15.00 sati, povodom nemilih događaja u azilu za pse.

 

Naime, okupljanje građana će biti u gradskom parku, preko puta općine. Aktivisti iz Tešnja već nekoliko dana ukazuju na probleme koji se dešavaju u azilu za pse u Tešnju. Kako je ranije Fatima Lugonjić, jedna od aktivista, govorila za Hayat.ba, psi su se počeli međusobno jesti, te je većina njih mršava i gladna.

Cilj naših protesta jeste alarmiranje građana o stanju u azilu, o neuslovima u kojima psi žive, nehigijeni, kao i neradu uposlenika istog – kazala je Lugonjić.

Zahtjevi građana su jasni. Kako govori Lugonjić, žele zamjenu rukovodstva azila, te da odgovorni za ovakvo stanje budu sankcionisani.

Tražit ćemo da se stane na kraj tom kriminalu i uzimanju novca za te životinje koje od toga ne vide aposlutno ništa. Ne udostoje se da ih nahrane kako treba svaki dan – istakla je Lugonjić.

Od kada je počela ova borba, pa do danas situacija nije puno bolja. Lugonjić govori da je jučer prilikom najavljenog dolaska u azil sve očišćeno.

Sve je ovo trebalo da se desi kako bi oni radili svoj posao. Oni trebaju tako da rade svaki dan. Ako se sve ovo trebalo desiti kako bi oni ispunili neke uvjete onda je stvarno žalosno. Peti dan od kada je počela ova borba, pronašli smo leševe oko azila. Još se nisu udostojili da ih maknu – govori Lugonjić.

Lugonjić se nada da će konačni cilj biti ispunjen i da će životinje biti zbrinute, te da će im neko posvetiti pažnju. Napominje da veterinar hitno mora regovati jer je dosta životinja bolesno.