Općina Bosanska Krupa privrednim subjektima subvencionira troškove odvoza otpada za mart

SUFINANSIRANJE
Općina Bosanska Krupa će svim privrednim subjektima na području lokalne zajednice subvencionirati troškove odvoza otpada za mjesec mart.

U vrijeme pandemije koronavirusa, odnosno nemogućnosti poslovanja ili otežanih uslova rada, ovo je jedan od načina na koji Općina želi pomoći svojim obrtnicima i poduzetnicima.

Općina Bosanska Krupa već je uputila obavijest pravnim licima koja su dobila račune za odvoz otpada za mjesec mart, a koja usljed stanja nesreće i naredbi koje su iz toga proistekle, nisu mogla poslovati ili su bila ograničena u poslovanju, da se jave u komunalno preduzeće radi podnošenja zahtjeva za subvencioniranje dijela računa.

„Koliko se borimo sa koronavirusom u smislu prevencije, kreiranjem mjera u svrhu sprečavanja širenja zaraze, dezinfekcijom, formiranjem izolatorija itd., toliko mislimo i na ekonomske posljedice koje već sad ostavlja ova pandemija. Osmislit ćemo konkretne programe pomoći privredi i provoditi ih u skladu sa mogućnostima, ali čekamo odluke Vlade USK i Vlade Federacije BiH. Subvencija troškova odvoza otpada nastalih u mjesecu martu samo je znak pažnje, način da svojim privrednicima pokažemo da mislimo na njih i da već sad činimo šta je u našoj moći“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Pravna lica se za subvencioniranje dijela računa trebaju javiti u JKP „10. JULI“ do 20. aprila 2020. godine lično, svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 sati ili putem mail-a: info@jkp10juli.com.ba

Pravna lica koja nisu bila u mogućnosti raditi imat će 50% subvencije na iznos računa, a ona koja su radila u otežanim okolnostima imat će 25%. Vrlo je izvjesno da će ova mjera podrške biti realizirana i kada su u pitanju troškovi odvoza otpada u aprilu, dok će za maj ovisi o razvoju situacije, posljedica koje izaziva pandemija.