Općina Velika Kladuša historijskim satom i polaganjem vijenaca obilježila Dan državnosti BiH

kl

25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježen je danas u Velikoj Kladuši. U Općinskoj vijećnici održan je prigodan historijski sat, kojem su osim uposlenika Općinskog organa uprave prisustvovali i zamjenica predsjedavajućeg Općinskog vijeća Emina Ćehić i nekoliko vijećnika, te predstavnici javnih preduzeća i ustanova.

O historijatu 25. novembra govorila je Ilirjana Cakaj Kasumović, savjetnica Općinskog načelnika (poslušajte referat)…

 

Koristite Gore/Dole strelice za pojačavanje ili smanjivanje tona.

Nakon historijskog sata delegacija Općine Velika Kladuša zajedno s članovima Udruženja antifašista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata Velika Kladuša položila je vijence na spomenik u Gradskom parku i biste narodnih heroja i prvoboraca NOR-a ispred zgrade Centra za kulturu i obrazovanje „Zuhdija Žalić“.

Ervin Abdić, savjetnik Općinskog načelnika u obraćanju okupljenima je istakao da današnju slobodu dugujemo palim žrtvama koje moramo poštovati (poslušajte izjavu)…

 

Koristite Gore/Dole strelice za pojačavanje ili smanjivanje tona.

25. novembra Bosna i Hercegovina proslavlja Dan državnosti, datum kada je prije 79 godina održano Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a u Mrkonjić-Gradu na kojem su donesene odluke o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine.